logo aryam

دندانپزشکی با بیهوشی

بیهوشی

دندانپزشکی با بیهوشی

جراحی های دهانی، به خصوص هنگامی که به بیهوشی احتیاج داشته باشند، می توانند موضوع ترسناکی برای بسیاری از افراد باشند. کافیست جراحی دهانی خود را به دندانپزشکی متخصص و تعلیم دیده بسپارید، در این صورت جراحی ای کاملا امن را تجربه می کنید و  همچنین اضطراب و درد مربوط به جراحی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. دندانپزشکی با بیهوشی تنها برای برخی از پروسه های دهان و دندان صدق می کند.

دندانپزشکی با بیهوشی

برخی جراحی های مربوط به دهان و دندان مستلزم بیهوشی بیمار هستند. بیهوشی حین جراحی معمولا به سه روش اصلی انجام می گیرد: بی حسی موضعی(local anesthesia)، آرام بخش داخل وریدی (IV sedation)، بیهوشی عمومی (general anesthesia)

حتما از آماده سازی مناسب پیش از جراحی و مراقبت های پس از آن که توسط دندانپزشک متخصصتان بهتان توصیه شده است اطمینان حاصل کنید تا پروسه جراحی امن و موفقی را تجربه کنید.

دندانپزشکی

دندانپزشکی با بیهوشی

در ادامه در رابطه با هر یک از پروسه های نام برده توضیحاتی را ارائه می دهیم:

بی حسی موضعی

اگر در دندان هایتان تا به حال سوراخی و حفره هایی را تجربه کرده اید، احتمالا نیازمند به بی حسی موضعی بوده اید. بی حسی موضعی یک روش درمانی جهت بی حس کردن است که معمولا به طور مستقیم به ناحیه تحت درمان تزریق می شود، معمولا این ناحیه لثه های اطراف دندان بیمار است.

از این نوع بی حسی معمولا در جراحی های کوچک که به سرعت انجام می پذیرند، مانند پر کردن حفره ها استفاده می کنند. در طی پروسه جراحی شما کاملا به هوش و آگاه هستید و هیچ دردی احساس نخواهید کرد. شما تنها فشار ابزار دندانپزشکی بر روی دندانتان را احساس می کنید.

معمولا همراه با بی حسی موضعی از اکسید نیتروژن استفاده می کنند. این روش را معمولا تحت عنوان گاز خنده می شناسند، مخلوطی از اکسید نیتروژن و اکسیژن که از طریق ماسک قرار داده شده بر روی بینی استشمام می شود.

با اکسید نیتروژن، هوشیار باقی می مانید. در طی انجام پروسه جراحی ریلکس خواهید بود و دردی احساس نمی کنید. هنگامی که ماسک از روی بینی تان برداشته شود اثر اکسید نیتروژن هم سریعا از بین می رود. این طریقه بی حسی کاملا امن است و در اکثر جراحی های ساده و کوچک کاربرد دارد.

بی حسی موضعی عوارض کمی دارد. پس از پروسه شما در نواحی گونه، لب و لثه تا چند ساعت بی حسی احساس می کنید. حواستان باشد چیزی را محکم گاز نگیرید و یا نجوید.

بی حسی

بی حسی موضوعی

آرام بخش داخل وریدی

آرام بخش داخل وریدی یکی از پروسه های مربوط به دندانپزشکی با بیهوشی، که فرم شدید تری از بی حسی است به طوری که یک سوند داخل وریدی جایگذاری می شود و دارو تیتر می شود تا به یک دوره هر چند کوتاه اما آرام بخش دست یابیم. بیماران معمولا مکالمات و لحظاتی از ابتدا و انتهای پروسه جراحی را به خاطر می آورند اما از خود پروسه چیز زیادی را به یاد نمی آورند.

بیهوشی عمومی

هنگامی که به خوابیدن حین جراحی فکر می کنید، در حقیقت موضوع در رابطه با بیهوشی عمومی است. در این نوع بیهوشی، همانند آرام بخش داخل وریدی از آرام کننده های وریدی استفاده می شود منتها در این روش بیمار بیهوشی و بی حسی عمیق تری را تجربه می کند و از پروسه جراحی چیزی را به خاطر نمی آورد.

این روش معمولا برای پروسه های شدید تر مانند کشیدن دندان عقل، کاشت ایمپلنت دندان و یا هر پروسه جراحی دهان بزرگتر انجام می پذیرد. در حین جراحی شما کاملا بی هوش و غیر هوشیار خواهید بود. پس از انجام پروسه شما قادر نخواهید بود تا منزل رانندگی کنید، پس حتما برای انجام پروسه های نیازمند به بیهوشی کامل و عمومی با خودتان همراه بیاورید.

کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از بهترین روش های جایگذاری دندان به جای دندان های افتاده و پوسیده است که برای کاشت ایمپلنت باید بیمار تحت بیهوشی قرار بگیرد. پروسه کاشت ایمپلنت به این طریق است که ایمپلنت (ریشه دندان مصنوعی) باید درون استخوان فک دریل شود تا درون فک به درستی قرار بگیرد. روش های دیگری نیز برای کاشت وجود دارند مانند کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ، که در هر صورت باید بیمار بیهوش شود.

ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت دندان

سخن آخر

جراحی های دهانی نیازمند به بی حسی و بیهوشی باید به دست دندانپزشکی متخصص و مجرب انجام شود تا نتیجه خوب و رضایت بخشی در انتهای کار بگیرید. شما می توانید جهت انجام اموری مانند کاشت ایمپلنت دندان، بریج دندان، انواع جراحی های زیبایی و … به بهترین متخصص ایمپلنت تهران مراجعه فرمایید.

Rate this post

1 دیدگاه

  1. جلیل کاظمی گفت:

    سلام
    من دوست دارم بعلت خرابی دندون‌هام از بیهوشی یا سدیشن استفاده کنم بعد خواهستم بدونم برای ایمپلنت خوب در چند جلسه انجام میشه چون من شهرستان هستم
    البته چندین ایمپلنت باید انجام بدم زیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 4 =