علت ریزش دندان
گاهی اوقات ممکن است که در هر سن و سالی متوجه شوید که، یک یا چند تا از دندان های شما شکننده، ضعیف و یا حتی شل شده اند و در صورت عدم رسیدگی یا شدت روند بیماری، حتی باعث شکسته شدن و یا افتادن دندان شما نیز بشود. آنگاه این سوال برای شما پیش خواهد آمد که علت ریزش دندان چیست؟ در این مقاله به بررسی دلایل شیوع بیماری شل شدگی لثه ها، شکنندگی و در آخر به ریزش دندان ها می پردازیم.
پریودنتیت یا پریودنتال که نام علمی بیماری لثه می باشد، یک عفونت جدی است که به مرور باعث شل شدن لثه در دهان می شود و دندان ها را لق و در آخر هم موجب افتادن دندان ها نیز می شود. بعضی از نشانه های وجود عفونت در لثه و پیدایش این بیماری عبارتند از:
لثه های سالم در دهان، لثه هایی می باشند که به خوبی در میان دندان ها قرار گرفته اند و شکل دندان ها را حفظ، و همچنین دارای رنگ صورتی کم رنگ و سفت نیز می باشند.
قند و نشاسته موجود در مواد غذایی و آشامیدنی با باکتری های موجود در دهان ترکیب می شوند که باعث تشکیل پلاک هایی بر روی دندان شده و در صورت عدم بهداشت دهان و دندان و مسواک نزدن این پلاک ها تبدیل به جرم دندان نیز می شوند. جرم های چسبیده به دندان پر از باکتری می باشند که در صورت عدم رسیدگی به دهان و دندان ها، می توانند باعث ایجاد التهاب لثه و بیماری خفیف لثه نیز بشوند. التهاب مداوم لثه در دهان آخر منجر به بیماری پریودنتال می شوند که در صورت تاخیر در درمان، علت ریزش دندان نیز می شوند.
اگر شما یک فرد سیگاری هستید و یا قلیان مصرف میکنید، همواره باید آگاه باشید که دود ناشی از قلیان و سیگار باعث به وجود آمدن بسیاری از مشکلات و بیماری های لثه و دندان در دهان می شود که در ادامه به این بیماری ها نیز می پردازیم پس، لطفا با ما همراه باشید.
بله. چشمان شما درست خوانده است. شاید تعجب کرده اید که بیماری دیابت چگونه باعث پوسیدگی دندان و افتادن آن نیز می شود. افراد مبتلا به بیماری دیابت بیشتر در معرض خشکی دهان، بیماری لثه ها دندان ها و همچنین عفونت های قارچی مانند برفک دهان به دلیل قند خون بالا می باشند. افراد دیابتی همواره باید در بهداشت دهان و دندان و لثه های خود حساسیت به خرج بدهند. همچنین این افراد، باید به طور منظم قند خون خود را کنترل کرده تا مبتلا به عفونت های قارچی دهان نیز نشوند.عفونت در افراد دیابتی باعث می شود قند خونشان بالا رفته و کنترل دیابت برایشان سخت تر بشود.
بله درست است؛ بیماری آرتروز یک بیماری التهابی می باشد. طبق تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در ارتباط با بیماری آرتروز، افراد مبتلا به این بیماری چندین برابر بیشتر از افرادی که این بیماری را ندارند در معرض بیماری های لثه و شل شدن و افتادن دندان نیز می باشند.
گاهی اوقات وارد شدن ضربه محکم به فک و دهان، اتفاق و سوانح های حین انجام ورزش ها، به خصوص ورزش های رزمی همچون بوکس، جودو و…، افتادن بر روی زمین با سر و صورت، باعث ضربه به فک و دندان هایمان می شود و به موجب آن شکستگی و افتادن دندان ها نیز صورت می گیرد.
بهترین پیش گیری و مراقبت های لازم از دهان و دندان ها، رعایت بهداشت دهان و دندان ها نیز می باشد که با یک برنامه منظم و مستمر همراه باشد. مانند زدن مسواک در صبح، ظهر و شب، کشیدن نخ دندان حداقل یک بار در روز، همچنین مراجعه هر ۶ ماه یکبار به مراکز دندانپزشکی و چکاپ کامل دهان و دندان را هم فراموش نکنید.
همراهان گرامی ما، به پایان مقاله علت ریزش دندان چیست رسیده ایم. امیدواریم با خواندن مطالب گفته شده به چگونگی ایجاد بیماری های لثه، پوسیدگی و افتادن دندان ها آگاهی پیدا کرده باشید و فراموش نکنید که همواره مهمترین پیشگیری و مراقبت از سلامت دندان ها رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد.