logo aryam

فواید و مزیتهای ایمپلنت زیرکونیا

ایمپلنت زیرکونیا

مزیتهای ایمپلنت دندان زیرکونیا

ایمپلنت زیرکونیا

ایمپلنت دندان از جنس های مختلفی ساخته می شود که رایج ترین جنس ها، تیتانیوم و زیرکونیا ،به علت سازگاری زیادی که با بافت لثه دارند، می باشند. در این مقاله با فواید و مزیتهای ایمپلنت از جنس زیرکونیا  بیشتر آشنا می شویم.
تیتانیوم که یک فلز است که با بدن انسان سازگاری زیادی دارد و زیرکونیا یا دی اکسید زیرکونیوم به صورت سرامیک سفید رنگی است که محکم ترین سرامیک در دندانپزشکی است.
هر کدام از این روش ها مزیت ها و معایب خود را دارند که بهتر است برای انتخاب روش مناسب برای گذاشتن ایمپلنت به یک فوق تخصص ایمپلنت مراجعه کنید.
ایمپلنت های زیرکونیا به اندازه ایمپلنت های تیتانیوم تا به حال استفاده نشده است، اما به دلیل مزیت های فروانی که دارند و در ادامه به آن می پردازیم بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. برتری های ایمپلنت تیتانیومی به ایمپلنت زیرکونیا یکی هزینه ارزانتر آن و یکی دوام بالای آن می باشد، و این باعث شده که هر دو روش طرفداران خود را داشته باشد.
اما در ایمپلنت تیتانیوم هم معایبی وجود دارد که باعث می شود بعضی از افراد ایمپلنت زیرکونیا را انتخاب نمایند این معایب ممکن است:
_ نارضایتی از زیبایی آن باشد به دلیل سایه تیره ای که به علت جنس تیره  تیتانیوم ممکن است زیر روکش و لثه ایجاد شود.
_ واکنش آلرژیک با تیتانیوم.
_ سمیت گالوانیک ( مزه فلز، حس وارد شدن شوک الکتریکی حین قرار گرفتن فلز در کنار دیگر فلزات)
البته باید گفته شود این موارد در ایمپلنت تیتانیوم بسیار نادر است.

فوق تخصص ایمپلنت

فواید و مزیتهای ایمپلنت دندان زیرکونیا

فواید و مزیتهای ایمپلنت دندان زیرکونیا

1- بهبود یکپارچگی استخوان و زیست سازگاری

ایمپلنتهایی که از جنس زیرکونیا (نوعی سرامیک) ساخته می‌شوند از لحاظ  سازگاری با بدن بسیار مناسب هستند. فرآیند یکپارچگی استخوان در ایمپلنت های زیرکونیا در حد بهینه انجام می گیرد و هیچ‌ گونه علائمی از التهاب یا باز پس زدن آن توسط بدن مشاهده نشده است. تحقیقات دیگر نیز گزارش‌هایی مبنی بر ایده ‌آل بودن زیرکونیا به عنوان ایمپلنت دندان ارائه کرده‌ اند.

2- بدون آلرژی و حساسیت

ایمپلنت زیرکونیا غیر آلرژی زا بوده و احتمال حساسیت به آن بسیار کم است در حالی ‌که موضوع آلرژی و حساسیت در مورد ایمپلنتهای فلزی گاهی اوقات مشکل ساز می‌شود.
جالب اینجاست که بسیاری از ایمپلنتهای تیتانیومی ممکن است سال‌ها پس از جراحی و کاشت، علایم حساسیت در فرد ایجاد کرده و باعث شود خارش و التهاب در پیرامون محل کاشت ایمپلنت بروز نماید. این موضوع می‌تواند منجر به تحلیل رفتن استخوان فک و شکست درمان ایمپلنت شود.
امروزه شمار روز افزون بیماران آلرژی و حساسیت پوستی و اختلال سیستم ایمنی نیاز به مواد غیر آلرژی‌زا را ضروری تر کرده است. بنابراین کاشت وسیله ‌های فلزی در بدن انسان باید به صورت جدی مورد بازنگری قرار گرفته و جایگزینی برای آن پیدا شود.
به خصوص از آنجایی ‌که خارج کردن ایمپلنت تیتانیومی از استخوان فک کار ساده‌ ای نیست. پیش از انتخاب ایمپلنت دندان، تست MELISA انجام دهید. این آزمایش تشخیصی ابزار مفیدی برای شناسایی آلرژی به فلز محسوب می‌شود.

3- زیبایی بیشتر

مشکل اساسی بسیاری از پروتزهای دندانی ساختار فلزی آنها است که باعث نازیبایی آنها می‌شود اما به علت نیاز به استحکام بالا ناگزیر به استفاده از آنها هستیم. در بیمارانی که لثه شفاف و نازک دارند، یا افرادی که مستعد پس‌روی لثه هستند یا پا به سن گذاشته اند ممکن است پس از مدتی لثه دور ایمپلنت کنار رفته و حاشیه فلزی روکش یا ایمپلنت دندان در آنها نمایان شود.
اما با ظهور زیرکونیا این مشکل برطرف شده است. از آنجایی‌ که زیرکونیا فلزی نیست و رنگ آن سفید است حتی در صورت پس‌روی لثه مشکلی از نظر زیبایی ایجاد نمی‌کند و ظاهری کاملاً طبیعی و شبیه دندان دارد.

4- طراحی یک تکه

ایمپلنت زیرکونیا در انواع طراحی‌های مختلف وارد بازار شده است که یکی از آنها طراحی یک تکه می‌باشد. به این معنی که اباتمنت و پایه ایمپلنت به یکدیگر متصل هستند.
در صورتی که اباتمنت و ایمپلنت از هم جدا باشند و با پیچ به یکدیگر متصل شوند بحث حرکات میکروسکوپی مطرح می‌شود چرا که ایمپلنت تحت فشار بسیار زیاد فک ها قرار دارد. از طرفی محیطی گرم و مرطوب و مناسب برای رشد باکتری‌های بی ‌هوازی فراهم نموده است.
بنابراین امکان تجمع باکتری‌ها و آزاد کردن سمومی که منجر به التهاب پیرامون ایمپلنت و در نتیجه تحلیل رفتن بافت‌ها و استخوان می‌شوند وجود دارد که منجر به شل شدن ایمپلنت می شود.
در سال های اخیر استفاده از مواد سرامیکی (چینی) در دندانپزشکی بسیار مرسوم و موفقیت ‌آمیز بوده است چرا که از استحکام و زیبایی بالایی برخوردار بوده و قابلیت طراحی‌های متنوع به دندانپزشک می‌دهد.
یک تکه بودن ایمپلنت زیرکونیا باعث می‌شود احتمال عدم موفقیت آن کاهش پیدا کند.

فوق تخصص ایمپلنت

ایمپلنت دندان زیرکونیا

5- مقاومت در مقابل خوردگی

زیرکونیا ماده ای زیست سازگار بوده و در مقابل خوردگی شیمیایی مقاوم است. علاوه بر این زیرکونیا در مقابل انتقال حرارت و الکتریسیته نارسانا و عایق محسوب می‌شود. از آنجایی‌ که این ماده زیست خنثی است، هیچ واکنش شیمیایی را تحریک و ایجاد نمی‌نماید و به نواحی دیگر بدن مهاجرت نمی‌کند و هیچ اختلالی در سلامت دهان ایجاد نمی‌نماید.
در حالی که ایمپلنت تیتانیومی ممکن است در محیط مرطوب دهان به خصوص در شرایطی که بیش از یک فلز در مجاورت آن وجود دارد (مانند پرشدگی دندان از جنس آمالگام، روکش فلزی، بریج یا اینلی و یا آنلی فلزی) واکنش‌هایی ایجاد نماید.
خوردگی فلزات در حضور فلوراید فعال‌تر می‌شود. فلوراید برای جلوگیری از پوسیدگی دندان در بسیاری از محصولات مراقبت از سلامت دهان مانند خمیر دندانها و دهانشویه ها وجود دارد. فلوراید به سطح تیتانیومی ایمپلنت حمله می‌کند.
برخی مقالات علمی بیان داشته ‌اند که تیتانیوم نه‌ تنها از محل ایمپلنت دندان به بافتهای پیرامون مهاجرت می‌کند بلکه حتی ممکن است به گره‌ های لنفاوی مجاور نیز برسد.

6- نارسانا

زیرکونیا جریان الکتریکی را هدایت نمی‌کند و این مزیت بزرگی برای ایمپلنت دندان محسوب می‌شود. به علت عایق بودن زیرکونیا، رشد باکتری‌ها در سطح آن بسیار کمتر است بنابراین محیط دهان و لثه سالم تر می‌ماند.

7- استحکام بالا

احتمال موفقیت ایمپلنت دندان زیرکونیا در بلند مدت یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سیستم ابداعی به شمار می‌آید. ایمپلنت زیرکونیا با انواع نیروها مورد آزمایش قرار گرفته و آنها را به خوبی تحمل کرده است.
ایمپلنت زیرکونیا کانتور های دندان طبیعی را به خوبی تقلید می‌کند و بسیار شبیه دندان طبیعی می‌باشد. زیرکونیا به دوام بسیار بالا،  انعطاف ‌پذیری در مقابل فشار و استحکام مناسب شناخته می‌شود.

8- کاشت ایمپلنت یک مرحله ‌ای

برخی انواع ایمپلنت زیرکونیا و همچنین تیتانیومی به شکل یک تکه طراحی شده ‌اند و می‌توان آنها را طی یک عمل جراحی کاشت، بدون این که نیاز به جراحی مجدد برای بازکردن لثه روی ایمپلنت و کارهای دیگر باشد. به این ترتیب راحتی بیمار افزایش و طول زمان درمان کاهش پیدا می‌کند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 14 =