logo aryam

جراحی دندان شکسته در لثه

جراحی دندان شکسته در لثه

جراحی دندان شکسته

دندان شکسته

شاید برایتان پیش آمده باشد که با شکست دندانتان به صورت اتفاقی مواجه شده باشید و ندانید که علت آن چه بوده است. شکستن دندان انواع متفاوتی دارد بهتر است که ابتدا به دندان پزشک مراجعه کنید تا دندان شکسته را معاینه کند و علت شکسته شدنش را بیابد سپس برای نگه داشتن و یا کشیدن آن تصمیم گیری شود که البته تلاش برای حفظ دندان بسیار مهم می باشد و اگر دندان شکسته عفونت خاصی نداشته باشد، پیشنهاد می شود که با روش های درمانی متفاوت دندان خود را حفظ کنید. کشیدن دندان شکسته به صورت ساده و جراحی انجام می شود. چنانچه قصد کشیدن دندان شکسته خود از طریق جراحی دندان شکسته در لثه را دارید، بهتر است که این مقاله را که مربوط به همین عنوان می باشد را مطالعه کنید، تا اطلاعات کافی قبل از انجام جراحی را کسب نمایید.

جراحی دندان شکسته در لثه

همان طور که گفته شد شکسته شدن دندان انواع متفاوتی دارد و قبل از انجام جراحی دندان شکسته در لثه لازم است بدانید شکستن دندان به چه علت می باشد. و از چه نوعی است. در ادامه انواع شکستگی دندان را شرح داده ایم.

تراشیدن دندان

جراحی دندان شکسته

انواع شکستگی دندان

انواع شکستگی دندان به قرار زیر هستند:

  • پوسیدگی
    گاهی اوقات دندان ها ممکن است دچار پوسیدگی شدیدی شوند که سبب می شود قسمتی از دندان به صورت ناگهانی دچار شکستگی شود، پوسیدگی دندان  معمولا بدون درد می باشد و در اثر پیشرفت آن زیر دندان گود می شود که سبب می شود تاج دندان بدون پشتوانه شود و در اثر ضربه یا جویدن بشکند.
  • ضربه
    بعضی اوقات در اثر وارد شدن ضربه به دندان در تصادف و یا هنگام ورزش ممکن است دندان دچار شکستگی شود. شکستگی در دندان ها بر اثر دندان قروچه نیز رخ می دهد.
  • عصب کشی
    وقتی دندانی عصب کشی می شود، مثل سابق تغذیه و آبرسانی به دندان انجام نمی شود و دندان پس از مدتی ترد و شکننده می شود و در اثر هر ضربه ای ممکن است بشکند.

هرکدام از این شکستگی ها فرایندهای درمانی خودشان را دارند ولی گاهی اوقات دندان پزشک تشخیص می دهد که برای حفظ سلامتی بیمار بهتر است که دندان کشیده شود کشیدن دندان کار سختی نیست ولی گاهی اوقات به دلایلی بعضی شکستگی های به وجود آمده در دندان کشیدن آن را سخت می کند و لازم می شود که دندان شکسته با جراحی کشیده شود.

در چه شرایطی بهتر است که دندان شکسته کشیده شود؟

  1. در شرایطی که پوسیدگی دندان بسیار شدید باشد و قابل درمان با روکش و ترمیم هم نباشد.
  2. در اثر وارد شدن ضربه شدید به دندان
  3. به دلیل بیماری پربودنتال دندان استخوان کافی جهت حمایت نداشته باشد.
  4. گاهی اوقات ارتودنتیست تشخیص می دهد که به دلیل فشردگی دندان ها روی یکدیگر بهتر است که یک یا چندتا از آن ها کشیده شوند.
کشیدن دندان

کشیدن دندان شکسته

در چه شرایطی بهتر است که دندان شکسته جراحی شود؟

کشیدن دندان به صورت ساده و جراحی امکان پذیر است. برای تشخیص این مسئله بهتر است که ابتدا از دندان شکسته عکس گرفته شود؛ پس از مشاهده عکس و معاینه دندان می توان تشخیص داد که کشیدن دندان از چه روشی بهتر می باشد. وقتی دندان بالای خط لثه قرار گرفته باشد و قابل مشاهده باشد، نیازی به جراحی نیست و به صورت ساده کشیده می شود ولی اگر دندان به راحتی قابل مشاهده نباشد و بخشی از آن در زیر بافت لثه باشد، برای کشیدن دندان نیاز به جراحی داریم در جراحی دندان شکسته در لثه باید قسمتی از بافت لثه برداشته شود و دندان کشیده شود سپس لثه بخیه زده می شود تا محل جراحی شده بهبود یابد.

  • گاهی اوقات دندان پزشک اقدام به کشیدن ساده می کند ولی ممکن است در حین کشیدن به دلیل پوسیدگی بیش از حد دندان، دندان در حین کشیدن خرد شود و در این صورت هم برای خارج کردن قطعات دندان شکسته شده نیاز به جراحی دندان شکسته در لثه داریم.
  • برای کشیدن دندان های عقل نیز به دلیل موقعیت بدی که قرار دارند و پشت دندان ها قرار گرفته اند و یا هنوز به طور کامل رشد نکرده اند و زیر لثه قرار دارند بهتر است که جراحی انجام شود.
  • بعضی دندان ها به شکل بدی می شکنند، به طوری که  نوک های ریشه در داخل لثه قرار دارد و یا بعضی آن ها ریشه هایی بلند دارند که برای خارج کردن از لثه نیاز به جراحی داریم.
دندان شکسته

شکستگی دندان

بعد از جراحی دندان شکسته در لثه چه کنیم؟

پس از جراحی دندان شکسته در لثه و یا کشیدن دندان به صورت ساده بهتر است برای بهبودی هرچه سریع تر دستورالعمل های پس از کشیدن دندان را که دندان پزشک توصیه می کند، را انجام دهید. تعدادی از آن دستورالعمل ها را توضیح می دهیم:

  • بعد از جراحی دندان شکسته در لثه لازم است که از گاز استریل برای توقف خونریزی استفاده شود.
  • تا 2 ساعت پس از جراحی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
  • پس از توقف خونریزی مایعات سرد مصرف کنید.
  • تا 1 روز پس از جراحی غذاهای نرم مصرف کنید.
  • تا 12 ساعت پس از جراحی مسواک نزنید.
  • دقت کنید اگر قصد مسواک زدن دارید، به محل جراحی نزدیک نشوید و دهان خود را با آب و نمک شست وشو دهید.
  • از کشیدن سیگار و کلیه دخانیات خودداری کنید.
  • برای مصرف مایعات از نی استفاده نکنید.
  • داروهای تجویز شده توسط دندان پزشک را به موقع طبق دستورالعمل های دکتر استفاده کنید.

تورم بعد از جراحی لثه

در بیشتر جراحی ها ناحیه جراحی شده متورم می شود و این تورم تا 3 الی 4 روز باقی می ماند، در صورتی که تورم ادامه دار باشد باید به دندان پزشک مراجعه شود.

گاهی اوقات دندان شکسته قابل درمان نیست و باید کشیده شود اگر کشیدن دندان یه روش ساده قابل انجام نباشد، دندان پزشک از طریق جراحی، دندان شکسته را از لثه خارج می کند. جهت انجام جراحی ابتدا به دندان پزشک مراجعه کنید تا بهترین تصمیم را در خصوص دندانتان گرفته شود.

سوالات متداول جراحی دندان شکسته در لثه

1آیا جراحی دندان شکسته در لثه درد دارد؟
با بی حسی هایی که قبل از انجام جراحی  انجام می شود، هیچ گونه دردی را احساس نخواهید کرد ممکن است پس از اتمام جراحی و ازبین رفتن بی حسی کمی درد احساس کنید که با مصرف داروهای مسکن تجویز شده بهبود می یابد.
2آیا دندانی که عفونی شده است نیاز به کشیدن دارد؟
ابتدا باید به دندان پزشک مراجعه کنید تا دندان را معاینه کند، در صورتی که دندان به درمان ریشه نیز پاسخ ندهد باید کشیده شود.
3پس از جراحی دندان شکسته در لثه برای پر کردن جای خالی دندان چه باید؟
ابتدا لازم است که دوماه صبر کنید، پس از بهبودی محل جراحی شده به دندان پزشک مراجعه کرده تا بهترین روش برای جایگزینی دندان را مشخص کند که معمولا روش کاشت ایمپلنت را پیشنهاد می دهند.
3.3/5 - (44 امتیاز)

2 دیدگاه ها

  1. مهدیه گفت:

    سلام من میترسم جراحی کنم دندان عقلم نصفش ریخته اما باقیش هست احتمال جراحی دار من یکم استرس گرفتم میش کمک کنید بگید

  2. مریم گفت:

    سلام و عرض ادب
    ممنون از توضیحات کاملتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 1 =