logo aryam

آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟

آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟

ایمپلنت و سرطان دهان

کاشت ایمپلنت

یکی از نگرانی های بیماران هنگام مراجعه به مطب عوارض کاشت ایمپلنت می باشد. بعضی بیماران میپندارند که ایمپلنت می تواند باعث سرطان شود و هنگام مراجعه به مطب یکی از سوالات رایجی که بیشتر آن ها میپرسند این است که آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

یکی از دلایلی که تصمیم به نوشتن این مقاله گرفتیم این بود که جواب صحیحی به این سوال بدهیم تا نگرانی های بیماران مربوط به این موضوع برطرف شود و اگر شخصی واقعا نیاز به کاشت ایمپلنت داشت، این موضوع باعث نشود که درمان خود را به تعویق بیاندازد.

سرطان دهانی

بهتر است ابتدا درباره سرطان دهانی توضیح کوتاهی بدهیم، کارسینومای دهان نوعی سرطان دهانی است که طی آن پوست و سلول های پوست را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود امکان پخش شدن آن در تمام بدن وجود دارد.

در واقع بیماران علی رغم اطمینان خاطر نشان دادن متخصصین ما، بازهم ممکن است که این نگرانی را در مورد سلامتی خود داشته باشند چرا که کاشت ایمپلنت سلول های موجود در سطح و میان پوست را تحت تاثیر قرار می دهد و همین موضوع نگرانی آن ها را بیشتر می کند. اما بهتر است جهت اطمینان خاطر دادن به شما بگوییم که تا هم اکنون هیچ موردی یافت نشده است که ثابت کند علت ابتلای بیماران به کارسینومای دهان کاشت ایمپلنت بوده است و 90 درصد افرادی که به این بیماری دچار شده اند، سابقه مصرف مشروبات الکی و کشیدن سیگار داشتند.

آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم  زمانی که شما دندان خود را از دست می دهید، قطعا مطمئن ترین روش جهت جایگزین کردن دندان از دست رفته کاشت ایمپلنت می باشد، کاشت ایمپلنت بدین صورت است که در ابتدا پایه ایمپلنت داخل استخوان فک قرار گرفته سپس تاج را بر روی آن می گذارند، درواقع ایمپلنت نه تنها باعث سرطان نمی شود بلکه از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری کرده و به رشد آن کمک می کند.

ایمپلنت برای تمام کسانی که دندان های خود را از دست داده اند یا دندان هایی شکسته دارند مناسب است اما چنانچه نگران سرطان زا بودن آن می باشید، باید بگوییم که طبق مطالعات انجام شده در این مورد نشان می دهد که کاشت ایمپلنت هبچ ارتباطی به این بیماری یا هر نوع سرطان دیگری ندارد.

پس با خیال راحت جهت درمان به دندان پزشک مراجعه کنید چرا که نه تنها از دست دادن دندان در زیبایی بسیار تاثیرگذار است بلکه امکان ایجاد عفونت و تحلیل رفتن استخوان را در دهان بیشتر می کند و سبب بروز بیماری های مختلف می شود، پس با خیال راحت جهت کاشت ایمپلنت اقدام کنید چراکه هیچ ارتباطی بین کاشت ایمپلنت و سرطان وجود ندارد.

درد و تورم لثه

سرطان دهانی

جهت کاشت ایمپلنت می تواند به متخصص ایمپلنت دکتر آریام مراجعه کنید.

سوالات متداول آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟

1چطور میشود اطمینان حاصل کرد ایمپلنت باعث سرطان نمیشود؟
اگر کاشت ایمپلنت با موفقیت انجام شود و دهان، لثه و فک در سلامتی کامل باشند، دلیلی برای سرطانی شدن سلول ها وجود ندارد.
2آیا جهت کاشت ایمپلنت شرط سنی خاصی لازم است و ایمپلنت چندسال دوام می آورد؟
ایمپلنت شرط سنی خاصی ندارد و معمولا مادام العمر است.
3آیا میتوان گفت که سرطان جز ریسک های کاشت ایمپلنت دندان است؟
خیر، کاشت ایمپلنت رابطه ای با سرطان ندارد.

 

ریسک کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت هم مانند سایر عمل های جراحی ریسک های خودش را دارد ولی در صورتی که نزد دندانپزشک متبحر و مجرب مراجعه کنید و موارد توصیه شده توسط دندانپزشک رعایت بفرمایید، می توانید از موفقیت آن بعد از کاشت بیشتر اطمینان حاصل کنید. البته عوامل دیگری مانند میزان تراکم و کیفیت استخوان فک، بافت لثه نیز در میزان موفقیت کاشت تاثیرگذار است.

  • التهاب لثه

یکی از ریسک های جراحی ایمپلنت جوش نخوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک می باشد که ممکن است سبب التهاب لثه شود و به دلیل شباهت زیاد التهاب لثه با سرطان دهان بیشتر بیماران تصور می کنند که به سرطان دهانی دچار شده اند و ایمپلنت باعث آن شده است که تصوری اشتباه می باشد.

  • بروز عفونت

پس از کاشت ایمپلنت در محل قرارگیری آن ممکن است عفونت ایجاد شود که بروز آن به صورت تورم و زخم می باشد که در صورت تشحیص زود هنگام و مصرف آنتی بیوتیک  قابل درمان است، بروز عفونت نمی تواند هیچ ارتباطی با سرطان داشته باشد.

  • از دست دادن استحکام ایمپلنت

زمانی که ایمپلنت استحکام خود را ازدست می دهد به اصظلاح لق می شود که بهتر است هرچه سریع تر جهت درمان به دندانپزشک مراجعه شود، رعایت توصیه های دندانپزشک از بروز این اتفاق جلوگیری می کند.

  • شکستن تاج دندان

شکستگی و ترک تاج دندان یکی از مشکلات رایج  پس از کاشت ایمپلنت می باشد که یکی از ریسک های ایمپلنت نیز می باشد شکستی تاج دندان را می توان با تعویض یا ترمیم تاج درمان کرد.

تورم و خونریزی

ریسک کاشت ایمپلنت

عوارض کاشت ایمپلنت

  • خونریزی

پس از کاشت ایمپلنت خونریزی در حد خفیف یکی از عوارض کاشت ایمپلنت است که معمولا تا یک هفته می باشد.

  • تورم

تورم پس از کاشت ایمپلنت ایجاد می شود، این عوارض معمولا از روز بعد از جراحی ایجاد شده و تا یک هفته بعد بهبود می یابد.

  • آسیب دیدگی به عصب

یکی از عوارض جراحی ایمپلنت آسیب دیدگی عصب است که با علائمی مانند بی حسی و درد در چانه، لب ها و لثه همراه است.

  • از بین رفتن بافت استخوان یا لثه

از بین رفتن بافت لثه یا استخوان در اثر دریل نادرست ایمپلنت در بعضی بیماران مشاهده می شود.

خونریزی و از دست دادن بافت لثه

عوارض کاشت ایمپلنت

آیا سرطان می تواند از عوارض کاشت ایمپلنت باشد؟

همان طور که مطالعه کردید، هیچ کدام از موارد گفته شده در رابطه با عوارض ایمپلنت نشان نمی دهد که کاشت ایمپلنت باعث سرطان می شود.

سخن آخر

سرطان و کاشت ایمپلنت هیچ ارتباطی با یک دیگر ندارند و هرچیزی که در این مورد شنیده اید، شایعه بیش نبوده است. پس اگر فکر می کنید که نیاز به کاشت ایمپلنت دارید، بهتر است که هرچه زودتر اقدام کنید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + پنج =