logo aryam

هالیتوزیس چیست؟

بوی بد دهان

هالیتوزیس

شاید برایتان سوال ایجاد شده باشد که هالیتوزیس چیست و چه چیزی سبب ایجاد این مشکل می شود، در این جا ما ضمن تعریفی از هالیتوزیس توضیحی درباره علل ایجاد این بیماری، عوامل به وجود دهنده آن و راه کارهایی برای درمان بیان می کنیم.

هالیتوزیس چیست؟

عادت های نامناسب بهداشت دهان و دندان، سبب بوی بد دهان می شوند که هالیتوزیس نام دارد.

هالیتوزیس به صورت دوره ای یا پایدار می باشد و با بوی بد دهان در صبح ها به صورت ناشتا تفاوت دارد. بوی بد دهان در صبح به علت ذرات باقی مانده مواد غذایی در دهان می باشد که با مسواک زدن از بین می رود. در واقع بزاق دهان همیشه باقی مانده مواد غذایی و بوها را شست و شو داده و از بین میبرد؛ ولی در شب ترشح بزاق کاهش می یابد، دهان خشک می شود و سلول های مرده بر روی زبان شما می چسبند، به همین دلیل سبب ایجاد بوی بد دهان در صبح می شود.

هالیتوزیس سبب استرس، اضطراب و خجالت زدگی می شود علت اصلی هالیتوزیس باکتری های موجود در دهان می باشد، در واقع به دلیل محیط مرطوب دهان، رشد را برای میلیون ها باکتری مهیا می سازد که عمدتا در پشت زبان هستند.

حدود 50 درصد مردم جهان از این مشکل رنج می برند، با رعایت بهداشت دهان و دندان و ترک سیگار میتوان تا حدی این مشکل را حل کرد در صورتی که مشکل همچنان ادامه داشته باشد باید به دندان پزشک مراجعه کرده و علت و درمان را جویا شوید.

هالتوزیس همان بوی بد دهان است

هالیتوزیس

مشکلات معده، مشکلات در هضم، بیماری های کلیوی، کبدی، دیابت، خشکی دهان، مصرف سیگار و الکل میتوانند سبب ایجاد هالیتوزیس شوند. که در ادامه توضیح مختصری درباره هرکدام از عوامل ایجاد کننده هالیتوزس بیان می کنیم:

عوامل ایجاد کننده هالیتوزیس

  • مصرف دخانیات

استفاده از تنباکو و کشیدن سیگار بدن شما را مستعد انواع بیماری ها کرده و باعث بوی بد دهان می شود و احتمال ابتدا به بیماری های لثه در این افراد افزایش می یابد، ضمن این که افراد سیگاری به مرور حس بویایی خود را از دست داده و کم تر متوجه بوی بد دهان خود می شوند.

  • بیماری ها

بیماری های سیستمیک مانند بیماری های کلیوی، کبدی، ریوی، بیماری های سینوسی و رفلاکس معده می توانند سبب ایجاد بوی بد دهان شوند.

  • عدم رعایت بهداشت دهان ودندان

بعد از مصرف مواد غذایی، ذرات مواد غذایی بین دندان ها گیر می کنند و در صورت مسواک نزدن و استفاده نکردن از نخ دندان سبب رشد باکتری ها شده و بوی بد دهان را به همراه دارد.

پلاک سبب بوی بد می شود

پلاک

  • بیماری لثه

عدم رعایت بهداشت دهان، وجود موادغذایی بین دندان و رشد باکتری ها سبب ایجاد بیماری های لثه و بوی بد دهان می شود.

  • موادغذایی

مصرف سیر، پیاز، ادویه جات و سبزیحات سبب ایجاد بوی بد می شوند.

این موادغذایی پس از هضم وارد جریان خون شده و سپس به ریه منتقل و باعث ایجاد بوی بد در دهان می شوند.

  • عفونت دهان

پوسیدگی دندان، بیماری لثه، زخم هایی که پس از جراحی ایجاد می شود و کشیدن دندان ممکن است سبب ایجاد بوی بد در دهان شوند.

پوسیدگی دندان باعث ایجاد بوی بد می شود

پوسیدگی دندان

  • خشکی دهان

بعضی بیماری ها و دارو ها موجب کاهش بزاق دهان می شوند که این منجبر به بوی بد دهان شده چرا که بزاق مواد غذایی باقی مانده و ذراتی که باعث ایجاد بوی بد می شوند را از بین میبرد و در صورت کاهش ترشح بزاق به خصوص در شب یا براثر بیماری و استفاده از داروهای خاص ذرات در دهان باقی مانده و باعث ایجاد بوی بد در دهان می شود.

قرارگرفتن ذرات غذا بین دندان و عدم رعایت بهداشت باعث ایجاد هالیتوزیس می باشد

عوامل هالیتوزیس

حال که با تعریفی از هالیتوزیس و عوامل ایجاد کننده این مشکل آشنا شدید، شاید بهتر بتوانید علت بوی بد دهان خود را تشخیص دهید و با رعایت بهداشت و نکاتی که برای درمان خانگی خواهیم گفت هالتوزیس را از بین ببرید در غیر این صورت باید به متخصص بیماری های دهان مراجعه کرده تا علت زمینه را تشخیص داده و درمان مناسب را به شما ارائه دهد.

درمان خانگی بوی بد دهان

  • استفاده ار مسواک و نخ دندان

2 بار در روز پس از مصرف مواد غذایی دندان های خود را با استفاده از خمیر دندان ضد باکتریایی مسواک بزنید. این نوع خمیر دندان بوی بد دهان را کاهش می دهد. سعی کنید 1 بار در روز از نخ دندان استفاده کنید. استفاده از نخ دندان می تواند ذرات مواد غذایی و پلاک هایی که بین دندان ها ایجاد شده را از بین برده و به بهبودی بوی بد کمک کند.

  • دهانشویه

استفاده از دهانشویه مانند آب نمک برای کاهش بوی بد تاثیرگذار است.

  • مسواک زدن زبان

حتما پس از مسواک زدن دندان هایتان، روی زبان را هم مسواک بزنید چراکه زبان یکی از محل های اصلی تجمع باکتری ها می باشد و یکی از علت های اصلی بوی بد دهان است.

با استفاده از مسواک هایی که قسمتی برای تمیز کردن زبان دارند زبان خود را تمیز کنید.

مسواک کشیدن روی زبان بوی بد دهان را کاهش می دهد

مسواک کشیدن زبان

  • عدم استفاده از سیگار و دخانیات

با ترک سیگار هم به سلامت دهانتان کمک کرده اید و هم این که احتمال مبتلا شدن به بیماری های لثه را کاهش داده و بوی بدن دهان را اگر به همین علت باشد از بین میبرید.

  • مراجعه منظم به دندان پزشک

با مراجعه منظم به دندان پزشک می توانید از ایجاد عفونت دهان و پوسیدگی دندان که سبب بوی دهان می شوند، جلوگیری کنید چرا که پیشگیری بهتر از درمان است.

امیدواریم توضیحاتی که درمورد هالیتوزیس داده شد، کمکی برای درمان این مشکل کرده باشد، در صورتی که با رعایت نکات گفته شده هالیتوزیس همچنان ادامه یافت و همراه با لثه های متورم و دندان های شل شده بود، حتما در اسرع وقت به دندان پزشک مراجعه کنید تا ضمن تشخیص درست علت ایجاد هالیتوزیس، بهترین درمان را برایتان ارائه دهد.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + پانزده =