logo aryam

عوارض عصب کشی دندان

عصب کشی دندان خراب

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان

دندان ها هم مانند دیگر اعضای بدن دارای رشته های عصبی و خونی هستند. در بعضی مواقع این رشته های خونی ممکن است دچار اسیب هایی شوند یا به دلیل رعایت نکردن بهداشت دندان دچار عفونت شوند در این مواقع دندانپزشک مجبور به ترمیم ریشه دندان می شود که به اصطلاح به آن عصب کشی یا عصب کشی می گویند. این عمل به این دلیل انجام می شود که دندان طول عمر بیشتری داشته باشد. این کار برای بیمار هیچ خطر خاصی ندارد، اما در بعضی مواقع دیده شده است که عوارض عصب کشی دندان بعد از عمل فرد را آزرده خاطر کرده است.

اما باز هم این عوارض به سادگی قابل رفع هستند. اگر مایل هستید در مورد عوارض بعد از عصب کشی دندان مطالبی را بدانید می توانید تا انتهای مطلب ما را همراهی نمایید.

روش عصب کشی دندان پوسیده

کاری که دندانپزشک باید در مورد دندان آسیب دیده انجام دهد این است که جلوی روند این اسیب را بگیرد. برای این کار باید محتویات کانال ریشه دندان را خالی کند و آن را تمیز نماید، برای این کار دندانپزشک ابتدا کانال ها را تراش داده تا مواد دارویی بتوانند تمامی نقاط کانال را پوشش دهند، پس از این کار دندانپزشک کانال های دندان را می پوشاند به نحوی که مواد غذایی یا باکتری ها نتوانند به آن نفوذ داشته باشند.

مراحل انجام عصب کشی

عصب کشی چگونه انجام می شود

کل پروسه عصب کشی در طی یک جلسه انجام می شود اما ممکن است در بعضی مواقع تا چند جلسه ام به طول بی انجامد. اما به طور کل عصب کشی یک درمان کم دردسر و بی درد است، کمتر بیمارانی دیده شده اند که بعد از عصب کشی درد داشته اند که با تجویز داروهای بی حسی و آرام بخش از آن جلوگیری می شود.

دلایلی عصب کشی دندان

  • آبسه دندان
  • پوسیدگی گسترده دندان (عمق داشته باشد)
  •  آسیب هایی که به دلیل وارد آمدن ضربه ایجاد  شده اند.
  • درمان های خاص که طی آن باید عصب کشی انجام شود.

عوارض عصب کشی دندان چیست؟

دندان هایی که عصب کشی شده اند کمی حساس می شوند به این دلیل که دندان از ریشه خود تغذیه می کند، و موادی که موجب استحکامش می شوند را از ریشه های خود جذب می کند، با انجام عمل عصب کشی ارتباط بین ریشه و دندان قطع می شود، پس دندان باید مواد غذایی خودش را از لثه جذب نماید.

عمل عصب کشی دندان را بیشتر بر روی دندان هایی انجام می دهند که رشد کامل خود را کرده باشند و دیگر نیازی به مواد معدنی ندارند، تنها جذب مواد مغذی از لثه کافیست تا دندان حالت خود را داشته باشد و نمیرد.

استفاده از ابزار برای ایجاد حفره در دندان

دلایل برای عصب کشی دندان

معمولا برای دندان های عصب کشی شده توصیه می شود که از روکش های دندانی استفاده شود، در هنگام خوردن نوشیدنی ها و غذا هم دقت داشته باشید که به یکی باره دندان را سرد و گرم نکنید. به طور کل یکی از عوارض عصب کشی دندان این است که دندان ها حساس می شوند و نسبت به عوامل بیرونی آسیب پذیر تر هستند.

دوره پس از عصب کشی

طول نقاهت پس از عصب کشی ممکن است تا 10 روز هم به طول بیانجامد، در این مدت درد در روز های اول بیشتر بوده و به مراتب کمتر خواهد شد.

پس از گذشت این دوره کوتاه دندان عصب کشی شده تنها به موارد خاصی واکنش نشان خواهد داد مانند وارد شدن ضربه به دندان، یا به هنگام غذا خوردن درد در ناحیه دندان ایجاد می شود. که آن هم به تدریج از بین می رود.

مراقبت های پس از عصب کشی دندان

پس از عصب کشی دندان روی صورت یخ بگذارید

در مواردی بیمار به دلیل آنکه دندان قبل از این که عصب کشی شود دچار عفونت بوده است ممکن است درد شدیدتری داشته باشد، یا التهاب بوجود آمده موجب می شود درد تشدید شود، باز هم جای نگرانی نیست، این درد به دلیل واکنش طبیعی بدن میباشد. بهتر است تا در این مدت با دندان مراعات کرده تا دوران نقاهت تمام شود.

جمع بندی

به صورت کلی عوارض عصب کشی دندان موقتی بوده است، اگر دندان پزشک به صورت صحیح عصب کشی را انجام داده باشد و به صورت کامل عصب خارج شده باشد، درد موجود در ناحه طی یکی دوره کوتاه از بین می رود، اما به این دلیل که دندان عصب کشی شده در معرض عفونت بوده و ضعیف شده باید با آن با مراعات برخورد نمود.

سوالات متداول عوارض عصب کشی دندان

  1. آیا عصب کشی دندان درد دارد؟
    عصب کشی دندان به این دلیل که توسط مواد بی حسی در ناحیه مورد نظر انجام می شود درد آنچنانی دارد، تنها شاید بعضی از بیماران بیش از اندازه حساس بوده و حس درد بیشتری داشته باشند.
  2. عصب کشی دندان چگونه انجام می شود؟
    عصب کشی دندان به این صورت انجام می شود که ابتدا دندان پزشک حفره ای بر روی تاج دندان ایجاد کرده و سپس محتویات کانال عصب را خارج می نماید. بعد از این کار دوباره کانال را به خوبی می بندد.
  3. به چه علت باید عصب کشی انجام شود؟
    عصب کشی معمولا به دلایلی مانند عفونت دندان، پوسیدگی بیش از حد که موجب عفونت شود، درمان هایی که نیاز باشد عصب کشی انجام شود، وارد آمدن ضربه به دندان انجام می شود.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =