logo aryam

جراحی لثه

جراحی-لثه

جراحی-لثه

بافت هایی در لثه دچار آسیب می شوند که به نسوخ حفاظت از دندان رسوخ کرده و موجب صدمه به آنها می شود. برای ترمیم و اصلاح قسمت های آسیب دیده و در مواردی جهت پیوند بافت  از جراحی لثه یا پریودنتال استفاده می شود. انتخاب روش درمانی به داشتن شرایط لازم بستگی دارد. عدم بیماری ، میزان هزینه برای درمان از فاکتورهای مهم در تعیین روش درمانی است. در صورتی که جهت درمان اقدام نشده بیماری از لثه به دندان سرایت کرده و موجب از بین رفتن دندان شود.

علل جراحی لثه

  1. استعمال دخانیات نظیر سیگار
  2. تغییر و تحولات هورمونی در خانم هاکه زمینه بروز علائم بیماری به نام ژنژیوت می باشد. این بیماری در اثر رشد میکرو ارگانیسم ها بوجود می آید که با ایجاد جرم بر روی لثه و دندان خود را آشکار می کند. از علائم این بیماری ورم، خارش و سوزش، سرخ شدن و خونریزی لثه می باشد.
  3. دیابت: در این مورد امکان درمان با جراحی لثه ضروری است.
  4. تاثیر برخی بیماری ها نظیر ایدز و عوارض ناشی از درمان آنها باعث ایجاد علائم بیماری های لثه ای می شود.
  5. مصرف داروهایی که به طور معمول افراد از داروخانه تهیه می کنند مانند برخی مسکن ها، باخشک کردن بزاق دهان زمینه ایجاد عفونت را فراهم می کند. همچنین رشد غیر طبیعی بافت های بهداشت دهان و دندان را مشکل کرده و با ایجاد جرم باعث آسیب ها در بافت های لثه می شود.
  6. خصوصیات ارثی و ژنتیکی: بیولژیک برخی افراد به گونه ای می باشد که دارای ضعف در دندان و دهان بوده و زمینه ابتلا به بیماری های لثه ای را دارند.

شیوه های جراحی لثه

  1. جراحی به روش فلپ لثه در این روش جراح برش هایی درسطح لثه به وجود می آورد. با استفاده از ابزار های مخصوص جهت جرم گیری با قابلیت مافوق صوت، جرم،پلاک و زیست لایه های موجود در زیر پاکت ها را پاکسازی می کند.
  1. جراحی به روش لثه برداری در برخی موارد بافت های اضافی در لثه وگاهی در دندان بوجود می آید که برای حذف این بافت ها، با عمل جراحی لثه این کار انجام می شود. این عمل طی بی حسی موضعی شکافهایی در لثه ایجادمی شود و این قسمتهای اضافی را از بین می برد.
  1. جراحی پلاستیک ترمیم لثه این جراحی برای تغییر شکل لثه و ظاهر آن استفاده می شود.
برخی از خدمات دکتر آریام متخصص ایمپلنت دندان:
    • ایمپلنت دندان
    • لمینت دندان
    • جراحی پیوند استخوان
    • بلیچینگ

سوالات متداول جراحی لثه


زمانی که بعضی از بافت های لثه دچار آسیب می شوند، این آسیب می تواند به نسوج حفاظت از دندان نیز صدمه بزند. به همین علت برای جلوگیری از این اتفاق و ترمیم قسمت های آسیب دیده در لثه، جراحی لثه یا به اصطلاح پریودنتال انجام می دهند. اگر این جراحی انجام نشود، صدمات لثه و نسوج دندانی در نهایت باعث از بین رفتن دندان ها خواهد شد.

اگر فردی بسیار سیگار بکشد، یا اینکه دیابت پیشرفته داشته باشد، یا به بیماری ایدز مبتلا بوده و یا بر اثر عوامل ارثی و ژنتیکی بافت های لثه هایش ضعیف باشد، در اثر چنین مواردی احتمال اینکه او به جراحی لثه نیاز پیدا کند بسیار زیاد خواهد بود.

دکتر ها و متخصصین دهان و دندان به سه روش جراحی لثه را روی فرد بیمار انجام می دهند. این سه روش عبارتند از: 1-جراحی به روش فلپ لثه که در این شیوه دکتر برش هایی در سطح لثه ایجاد کرده و سپس به پاک سازی جرم ها و پلاک ها از روی لثه می پردازد. 2-جراحی به روش لثه برداری که در این نوع جراحی بافت های خراب را از لثه جدا می کنند. 3- جراحی پلاستیک لثه که در این شیوه شکل و ظاهر لثه توسط دکتر تغییر داده می شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − دوازده =